Stagii de pregatire practica
octombrie 06, 2015
100 de elevi craioveni din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional Economic Gh. Chițu, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi”, Liceul Tehnologic George Bibescu, Liceul „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu” şi Liceul „Traian Vuia” au efectuat stagiul de pregătire practică la operatori economici din Craiova şi Lisabona, în cadrul activităţilor derulate în cadrul proiectului „TRAVAIL – Tranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj”.
Elevii craioveni au parcurs module de pregătire practică specifice propriei specializări şi de-a lungul celor 30 de ore de practică au intrat în contact cu piaţa muncii, dobândind noi abilităţi şi aptitudini utile. Practicanții au atins competențele specifice, fiind puși în fața unor situații identice cu cele din viața profesională reală pentru atingerea unor obiective comune şi au avut oportunitatea de a-şi clarifica viitoarele opțiuni de carieră, descoperindu-și talentele, abilitățile și vocația.
Cei 100 de liceeni au experimentat realităţile din piaţa muncii la specializările tehnician operator tehnică de calcul, tehnician mecatronist, tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, tehnician în activități de comerţ, tehnician în turism şi tehnician designer vestimentar la agenţi economici români şi portughezi, într-un sistem în care accentul a fost pus pe aplicaţiile practice, iniţiativă, seriozitate şi implicare.
Proiectul „TRAVAIL – Tranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj”este implementat de Asociația „Mereu pentru Europa”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociația EduFor Craiova și UNIAUDAX – Centro de Investigação e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares din Portugalia, fiind cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.
Persoană de contact: Carmen Oprescu – Responsabil comunicare-informare în cadrul proiectului TRAVAIL – implementat de Asociaţia “Mereu pentru Europa”, e-mail: mpe@mpe.ro, telefon: 0351 176 824, 0730 250 630.
Comentarii