TRAVAIL - Tranzitia la viata activa in vederea integrarii pe piata muncii pentru elevii din judetul Dolj
travail header

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvolaterea Resurselor Umane 2007-2013Menu

Seminarii TRAVAIL

octombrie 28, 2015


Începe seria Seminariilor judeţene de diseminare  a Studiului de cercetare realizat în cadrul proiectului „TRAVAILTranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj”. Acestea se vor desfăşura după următorul program:

 –       2 noiembrie 2015, ora 11:00Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”,

–       5 noiembrie, ora 11:30 Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”

–       6 noiembrie 2015, ora 11:00Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj

Studiul de cercetare realizat de Asociaţia „Mereu pentru Europa” în cadrul proiectului „TRAVAILTranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj” arată că aşteptările elevilor în viitoarea profesie sunt legate de bani şi abia mai apoi de dezvoltare personală şi profesională. Studiul mai relevă că elevii şi-au conturat o idee asupra profesiei pe care vor să o urmeze, alegerea acesteia fiind bazată pe aspiraţiile personale coroborate cu rezultatele şcolare, iar principalii factori direcţionali în alegerea profesiei sunt părinţii, cadrele didactice şi consilierii proiectului TRAVAIL.

Seminariilor judeţene de diseminare  a Studiului de cercetare îşi propun să promoveze rezultatele cercetării, care mai atestă importanţa activităţii de consiliere şi orientare profesională în şcoală. Cei 400 de liceeni participanţi la studiu au subliniat că o astfel de activitate ar trebui desfăşurată de către un consilier cu competenţe de asistenţă psihopedagogică – persoană avizată care poate să realizeze inclusiv testarea aptitudinilor, intereselor şi a personalităţii (profilul psihologic). Respondenţii au subliniat că specialistul trebuie să conlucreze permanent cu cadrele didactice şi familia, percepția tinerilor fiind aceea că ar trebui să existe o colaborare între  toți „actorii” implicați în actul educațional.

Proiectul TRAVAILTranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj”este implementat implementat de Asociația „Mereu pentru Europa”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociația EduFor Craiova și UNIAUDAX – Centro de Investigação e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares din Portugalia, fiind  cofinanţat din FSE prin POSDRU 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.