TRAVAIL - Tranzitia la viata activa in vederea integrarii pe piata muncii pentru elevii din judetul Dolj
travail header

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvolaterea Resurselor Umane 2007-2013



Menu

Elevii doljeni in vizite de studiu

septembrie 29, 2015


Mai multe vizite de studiu la instituţiile de învăţământ superior din municipiul Craiova au fost organizate în cadrul proiectului „TRAVAIL – Tranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj”, implementat de Asociația Mereu pentru Europa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociația EduFor Craiova și UNIAUDAX – Centro de Investigação e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares (Portugalia), cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”.

Elevii doljeni care doresc să dezvolte o carieră în domeniul juridic, economic, tehnic, ş.a.  au fost puşi în faţa mai multor ocazii de explorare şi structurare a propriilor motivaţii legate de dezvoltarea profesională vizitând la Craiova cea mai modernă Facultate de Drept din ţară, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de automatică,  ş.a. Aici le-au fost prezentate sălile de curs, seminar, sălile de consiliu, laboratoarele, sălile dedicate diferitelor discipline şi bibliotecile.

Liceenii au avut ocazia să se familiarizeze şi cu perimetrul economic, fiind încurajaţi să-şi deschidă propria afacere, mai ales că programa universitară a fost perfectată, punându-se  accent pe promovarea spiritului antreprenorial, iar FEAA are peste o suta de parteneriate cu mediul de afaceri craiovean.

Tehnocraţii le-au explicat elevilor care sunt specializările facultăţilor şi care sunt oportunităţile ce apar pe parcursul traseului universitar: participarea la studii cu burse în străinătate (Proiectul Erasmus), participarea la olimpiadele anuale organizate de facultăţile de profil din ţară ş.a.

Vizitele de studiu au avut menirea să le consolideze tinerilor propriile atitudini şi convingeri legate de parcursul de carieră dorit, elevii primind informaţii privind admiterea la facultăţile vizate. În plus,  participanţii au aflat care este structura anului universitar şi care sunt funcţiile ocupate dupa absolvire, care sunt oportunităţile de angajare pe piaţa muncii din Craiova, care sunt firmele şi instituţiile unde pot profesa in viitor, mai ales că orice organizaţie are nevoie de profesionişti.

 Persoană de contact: Carmen Oprescu – Responsabil comunicare-informare în cadrul proiectului TRAVAIL – implementat de Asociaţia “Mereu pentru Europa”, e-mail: mpe@mpe.ro, telefon: 0351176824, 0730 250 630.